Stichting Project Speak Now; make your scars your stars

Bijna twee jaar zet Project Speak Now zich in om het taboe rond seksueel misbruik te doorbreken en mensen aan te sporen om te spreken over dit gevoelige onderwerp. Er gewoon over praten zorgt ervoor dat het uit de taboesfeer verdwijnt en veel meer aan de oppervlakte komt. Zo kan seksueel grensoverschrijdend gedrag in een vroeger stadium worden gesignaleerd en kunnen lotgenoten eerder beginnen met helen.

Dat praten over je ervaringen met seksueel geweld ontzettend moeilijk is, weten de meeste vrijwilligers bij Project Speak Now uit eigen ervaring. Gedachten zoals: Wat als ik niet word geloofd? Wat als ze zeggen dat ik er zelf schuld aan heb? Wat als…? Herkennen zij als geen ander.

 

En er gebeurt inderdaad van alles als je gaat praten, maar de ervaring leert dat de angsten altijd veel erger zijn dan de werkelijkheid. Praten over dit gevoelige onderwerp met andere lotgenoten zorgt voor heling. Je voelt begrip, erkenning en herkenning. Je ervaart compassie en hierdoor voel je je minder eenzaam.

Stichting Project Speak Now ondersteunt lotgenoten en mensen uit hun nabije omgeving in dit proces met coaching en gespreksgroepen. Daarnaast stimuleren wij, naast lotgenoten, ook anderen om het gesprek aan te gaan over seksueel geweld. Hoe gemakkelijker we over dit onderwerp gaan spreken, hoe eerder we slachtoffers kunnen helpen.

Klik hier voor meer informatie over onze stichting.

admin